pirmdiena, 2012. gada 9. aprīlis

Aptauja


7.aprīlī (klusajā sestdienā) 4 Siguldas SDA jaunieši devās aptaujāt Siguldas iedzīvotājus par Lieldienām un to saisītbu ar Jēzus nāvi un augšāmcelšanos, kā arī tika uzdoti citi jautājumi.

Ikviens no respondentiem svin Lieldienas. Šie svētki daudziem saistās ar olām, šūpošanos, pavasari, brīvu laiku kopā ar ģimeni un draugiem, daži arī dodas uz baznīcu, pieminēt Kristus augšāmcelšanos un,kā izrādās, arī Kristus piedzimšanu.

Kad tika jautāts, vai Dievs eksistē,
60% apgalvoja, ka, jā, eksistē. 10% uzsaka, ka nav ne Dieva, ne kāda cita augstāka spēka. Citi savukārt teica, ka Dievs dzīvo katrā iekšienē, ka pastāv kas augstāks, ka kaut kam ir jāeksistē, kā arī katram ir savs Dievs, kurš pastāv.


Atbildot uz jautājumu, kas ir Jēzus,
25% apgalvo, ka Jēzus ir bijusi reāla persona, bet nekas vairāk, 20% Jēzu nosauca par Dieva Dēlu, 15% apgalvoja, ka Jēzus nekad nav dzīvojis,10% nevarēja atbildēt uz šo jautājumu, vēl izskanēja šādi viedokļi, ka Jēzus ir leģenda, izdomāts tēls, cilvēks un Dievs vienlaicīgi, kā arī persona, pie kuras varam griezties.

Kad tika vaicāts, cik bieži tiek apmeklēta baznīca,
50% uz baznīcu dodas 1-2 reizes gadā(Lieldienās un/vai Ziemassvētkos), 15% baznīcu apmeklējuši tikai dažas reizes savā dzīvē (kāzās, kristībās), 10% uz baznīcu iet katru nedēļu, kā arī 10% nekad nav bijuši baznīcā. Tika minēts, ka baznīcas tiek apskatītas arī ekskursiju laikā.

65% respondentu apliecināja, ka mājās stāv Bībele, bet lielākā daļa to ne reizi nav lasījusi. Bībeli lasot vecmāmiņa, vai dažreiz tā ir atvērta un uzreiz aizvērta, citi savukārt Bībeli lasa skolas vajadzībām.

Atbildot uz jautājumu, kas cilvēkam ir nepieciešams, lai viņš būtu laimīgs,
Pirmajā vietā tika minēta ģimene un draugi, otrajā vietā - mīlestība un nauda, trešajā vietā - veselība un iekšējais stāvoklis. Citiem svarīgs ir dzīvesprieks, piepildīta diena, pateicība, rīcības brīvība, pareiza uztvere par lietām, ticība sev, darbs, miers, ballītes, Dieva klātbūtne un jauna valdība.

Kad tik jautāts, vai ir dzīve pēc nāves un kas nepieciešams, lai dzīvotu mūžīgi,
Daudzi atbildēja, ka dzīve pēc nāves ir, ka kaut kam ir jābūt un ka cilvēka dvēsele aiziet kur citur, un lai tas notiktu ir jāpārdzimst, jādarbojas paša spēkiem un jāpaļaujas uz reinkarnāciju.

Sākotnēji jaunieši „neskrēja” aptaujāt Siguldas iedzīvotājus, bet, kad aptauju lapiņas beidzās, tad sejās bija redzams neaprakstāms prieks un pateicība Dievam par uzklausītām lūgšanām un cilvēkiem, pie kuriem, Viņš vadīja. Šī noteikti nebūs pirmā un pēdējā aptauja. Un kā minēja viens no jauniešiem: „Šī bija dienas labākā daļa!”

1 komentārs: